Acord ciutadà per la regeneració política

La setmana del 2 al 4 d’abril passats ha tingut lloc a Barcelona, a l’entorn privilegiat del Born, el II Congrés de Comunicació Política, organitzat per l’ACCEIP (Associació Catalana de Comunicació, Investigació i Estratègia Polítiques). Una de les activitats relacionades amb el congrés ha estat la publicació del llibre La comunicació i la regeneració democràtica i política, dins la col·lecció Lexikon de la Generalitat de Catalunya.

Comress-Incom UAB, a través de la seva directora, Carme Ferré, hi ha participat amb un capítol. El volum està format per entrevistes, articles d’experts i els resultats d’una jornada de reflexió sobre el tema, on diferents professionals, per grups de treball, van apuntar els eixos i estratègies de treball per recuperar el malmès focus democràtic de la nostra societat.

Aquests blocs de treball se centren en primer lloc, en l’ètica i la formació en valors. En segon lloc, la urgent modernització institucional, seguida de la necessitat d’una comunicació transparent. L’altre eix és la fita de separar clarament la comunicació política del màrqueting polític i finalment, l’ús responsable de les xarxes socials, que equilibri l’esfera pública i privada dels individus.

DJornada de l'ACCIEPes del punt de vista dels mitjans de comunicació, la jornada conclou que els tres àmbits on estan més implicats són el del prestigi de la política, la transparència del finançament dels mitjans i la responsabilitat social dels partits polítics.

El moment de tensió política que es viu posa de manifest que cal un acord institucional però també ciutadà per avançar en una recuperació de la credibilitat i el compromís democràtics.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s