Entreteniment, per suposat

Dimecres passat, 21 de maig, Francesc Escribano i Carme Ferré van protagonitzar una masterclass al Col·legi de Periodistes de Catalunya, a la seu de Barcelona. La xerrada girava al voltant dels formats de l’infoentreteniment i dels continguts del llibre que Ferré ha coordinat sobre el tema. “Infoentreteniment, la nova manera de divulgar la informació?” es va organitzar en tres blocs: la concepció del terme infoentreteniment, els formats i programes d’èxit en l’àmbit mundial i el salt d’aquest macroformat a les xarxes.

masterclass

Foto: Ignasi Rodríguez

Mentre Ferré concretava quines eren les característiques de la informació entretinguda o l’entreteniment basat en les notícies, Escribano defensava amb naturalitat que “per suposat”, tots els programes han de ser entretinguts, que en qualsevol contingut o història que es vulgui explicar, l’interès que genera depèn de la forma en què s’empaqueta.

La conferència tàndem va recórrer els casos de programes de tots els formats, des de la sàtira britànica, als xous amb presentador nord-americans, fins a programes nous on la còpia de l’estil dels documentals genera sèries de ficció amb plantejament transmèdia.

Les notícies que es juguen o newsgames, com el que es va fer per posar el dit a l’ull de Mourinho després de l’incident amb Tito Vilanova, o la retransmissió en directe de la vida privada de ciutadans anònims han mostrat com el gran format que ha calat en l’audiovisual contemporani ha estat el reality en totes les seves presentacions.

Infoentretenimiento, el formato imparable de la era del espectáculo el va publicar l’editorial UOC el 2013, i en són autors, a més de Ferré Pavia, Nereida Carrillo, Iliana Ferrer, Catalina Gayà, Carlos Lozano i Diego Montoya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s