Dibuixos i icones sexuals: normalització ‘in progress’

Carme Ferré

Que les indústries culturals (el cinema, la publicitat, el còmic…) creen tendències de moda i icones sexuals no ho nega ningú. Però en els darrers anys el còmic ha fet un pas endavant en mostrar les figures no heteronormatives també a les seves pàgines: la Llanterna Verda (Green Lantern) gai, la Batwoman lesbiana i ara, la Catwoman bissexual.

Ara aquestes icones de cossos voluptuosos han estat redibuixades per l’associació Bulimia.com, que lluita contra els desordres alimentaris, per fer veure que les cintures mínimes no quadren generalment amb uns grans pits i uns malucs exagerats. La desproporció de la cirurgia plàstica es veu en les heroïnes de Disney, en les joguines infantils i en el còmic, evidentment.

Catwoman (diari ARA)

 

La ilustradora Loryn Brantz ha fet el mateix amb les princeses Disney i el resultat és que ni la sireneta ni la Dona Meravella deixen de ser sexis amb unes proporcions corregides.

Segurament els dibuixos Arielanimats per nens, els videojocs, les joguines i la publicitat infantil necessiten com a indústries una reflexió sobre la imatge de bellesa que transmeten. Les associacions que enfronten la bulímia i l’anorèxia ho reclamen i una RSC que tingui en compte els efectes en l’audiència i els consumidors ho exigeix.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s