La baralla político-periodística

Dins de l’estudi sobre Les actituds polítiques i el comportament electoral a Catalunya, coordinat pel professor Josep M. Vallès (UAB), el treball de Carme Ferré Pavia “El conflicte entre els partits polítics i els professionals dels mitjans de
comunicació públics: la ‘vaga de signatures’ i el desprestigi mutu” en va ser un dels estudis preparatoris.

L’informe revisa l’actuació dels professionals de la informació i dels partits parlamentaris en el conflicte sobre la pauta de blocs de temps en la cobertura informativa de les campanyes electorals entre 2003 i 2008. En aquesta lluita els partits imposaven franges de temps obligatòries per cada força i els periodistes vam emprendre l’anomenada vaga de signatures.

Podeu trobar l’informe a:

http://www10.gencat.cat/drep/binaris/iv%20document%20conflicte%20entre%20partits_tcm112-79295.pdf

La presentació als mitjans de l’estudi no va ser plàcida, ja que mitjans i classe política comparteixen responsabilitats en com es presenta aquesta, i sovint s’acusen mútuament de contribuir a la desafecció política.

Obra citada: Vallès, Josep M. (coord.), 2008. Actituds polítiques i comportament electoral a Catalunya: materials per a un debat social. Generalitat de Catalunya. Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s