Contra els blocs electorals, encara

Amb l’inici de la campanya electoral, el Col·legi de Periodistes de Catalunya celebra un acte contra els blocs electorals avui dimecres 2 de novembre, a les 12.30h, a la seu central (Rambla de Catalunya, 10, pral.). A més del degà, Josep Maria Martí, hi  intervenen periodistes de mitjans públics que llegiran un manifest en contra del sistema de blocs.

Aquesta batalla entre periodistes i classe política arrenca des de 2003. Al treball Les actituds polítiques i el comportament electoral a Catalunya, coordinat pel professor Josep M. Vallès (UAB), la directora de Comress-Incom UAB, Carme Ferré Pavia, va avançar l’estudi “El conflicte entre els partits polítics i els professionals dels mitjans de comunicació públics: la ‘vaga de signatures’ i el desprestigi mutu”, que revisa l’actuació dels professionals de la informació i dels partits parlamentaris en el conflicte sobre la pauta de blocs de temps en la cobertura informativa de les campanyes electorals entre 2003 i 2008.

En aquesta lluita els partits imposaven franges de temps obligatòries per cada força i els periodistes van emprendre l’anomenada vaga de signatures. Ferré Pavia hi proposava una moratòria de blocs amb tutela del CAC i un procés de diàleg entre uns i altres.

Podeu trobar l’informe a:
blocs_electorals_vaga_firmes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s