De l’ètica dels mitjans a l’ètica de les empreses

L’Associació Catalana de Comunicació, Investigació i Estratègia Polítiques es va posar de llarg al Parlament per debatre la intersecció entre la comunicació política i la crisi de valors. Entre altres ponents hi va participar Carme Ferré, com a professora de la UAB i directora de Comress-Incom UAB.

Acte al Parlament. Gentilesa ACCEIP

Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya, va obrir l’acte, on també hi van participar Agustí d’Uribe-Salazar, president de l’entitat convocant; Josep Martí, secretari de Comunicació del Govern; Albert Batlle, director adjunt de l’Oficina Antifrau de Catalunya; Kathy Matilla, professora de Blanquerna, i Marçal Sintes, director del Centre de Cultura Contemporània.

Des de perspectives diferents: l’ètica dels media, el periodisme, la consultoria i les institucions, es va dissertar sobre aspectes relacionats amb el descrèdit periodístic i polític, la transparència i la necessitat de formar en ètica als periodistes i reclamar la implementació de l’RSC a les empreses de comunicació.

Sota aquest punt de vista, Carme Ferré va defensar que ja s’ha de parlar d’ètica dels professionals i de les empreses, i no tant dels mitjans, ja que els mitjans són productes empresarials i com a tal no tenen responsabilitats com a persones i institucions. Josep Martí, anteriorment, reclamava valentia en la intervenció política per a explicar la veritat i que la comunicació política es desempallegués d’un excés de “maquillatge”.

El debat  amb el centenar d’assistents, que va quedar curt de temps perquè es volia acabar molt puntualment, va incidir més en el desencís de la política amb els sous vitalicis dels excàrrecs i en la situació precària d’empreses i periodistes, que duu el món de la comunicació a una major autocensura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s