TV3 torna a consultar Comress-Incom UAB sobre els blocs i la informació electoral

Els informatius de Televisió de Catalunya s’han interessat novament per l’òptica del grup de recerca en Comunicació i Responsabilitat Social sobre els blocs electorals. En aquest cas es tracta dels estudis de recepció de la informació electoral que porta a terme el grup de recerca Comress-Incom UAB. La investigadora Nereida Carrillo ha explicat per a la televisió pública catalana algunes des les conclusions de l’anàlisi que va realitzar en la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya de 2010. L’estudi va consistir a monitoritzar un grup de més d’una vintena de persones durant el període electoral i ha comportat l’anàlisi de més de 300 qüestionaris.

La recerca mostra que una minoria dels enquestats recorda coses concretes de la informació en campanya. El 49% dels qüestionaris estudiats recullen que hi ha una desconnexió, els individus afirmen que interrompen el seu consum de la informació electoral. La recerca està dirigida per la doctora Carme Ferré i inclou altres aspectes del contingut dels mitjans en campanya.

L’estudi, que forma part de la tesi doctoral de Nereida Carrillo, es defensa el desembre d’enguany a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB.

Deixa un comentari