Famosos per l’Informer

Carme Ferré

Unes càmeres entrevistant gent pels passadissos i pel bar de la Facultat de Comunicació de l’Autònoma, hom podia pensar que preguntaven per les retallades o qui sap si per alguna recerca de la UAB però el mateix encarregat de premsa de la universitat va confirmar que era Antena 3, interrogant per l’Informer. Que els mitjans s’interessen per la universitat quan aquesta és protagonista de xafarderies és trist, ja que això pot ser massiu però no majoritari i des d’aquí treballadors i estudiants podem parlar d’altres moltes coses.

Fa temps que proposo a un company una secció de pífies d’estudiants a exàmens i treballs per al Patatabrava −anònimes, és clar−. Els cactus que substitueixen els caucus nord-americans, l’star-system del tren (encara no sé què volia dir) o qui anomena Flaviola a Fabiola de Bèlgica (ben musical, això sí).Preview of Malicious Gossips

Anònimament, seria respectuós i simpàtic i potser faria entendre que les coses fora de context i estrafetes, quan no insultants o intoxicadores, no fan bé ningú. Els usos de la xarxa són una cosa seriosa, més quan hi ha implicats menors, com en molts Informers que es van replicar a partir del de la UAB. Algun dia haurem de posar damunt la taula si la privacitat avui ja no és un concepte que es pugui tractar com a uniforme i si entenem d’una vegada que Facebook o Google són empreses i no joguines.

Identitat, privacitat, drets digitals i nous espais de la memòria personal estan en joc en la comprensió d’aquestes eines.

Podeu llegir l’article Informer, drets digitals i exigència a les empreses del butlletí 328 del Centre d’Estudis Jordi Pujol

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s