Eleccions en l’era de l’espectacle

Les campanyes polítiques, la imatge propera de les figures partidistes, la difusió de la vida privada de les celebrities, tot sembla caminar cap a una informació servida de manera emotiva.

La doctora Nereida Carrillo i la directora de Comress, Carme Ferré, han publicat un article al darrer número de la revista Catalan Journal of Communication and Cultural Studies. L’article, que obre el volum número 5 de la revista , porta per títol “Infotainment in news reports: The case of the 2010 Catalan elections” i explica els resultats de la recerca sobre els elements de l’infoentreteniment en els mitjans catalans durant el període de la campanya electoral del 2010.

Després d’estudiar 240 unitats d’anàlisi, la recerca aporta dades empíriques sobre com l’entreteniment s’hibrida amb la informació en època electoral. L’article aborda com es produeix aquesta comunió tant pel que fa als continguts com a la descripció dels actors polítics, però també estudia la tendència a la personalització, el llenguatge emocional, la cerca de l’impacte i la política explicada com una cursa de cavalls. L’article vol contribuir al debat sobre el model i l’impacte de l’entreteniment en la informació electoral.SAMSUNG

L’estudi, que forma part de la investigació doctoral de Nereida Carrillo, s’emmarca en la línia de recerca de Comress sobre l’espectacularització de la informació política.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s