‘Periodismo volàtil’ al Catalan Journal of Communication & Cultural Studies

El número 1 del volum 6 de la revista Catalan Journal of Communication & Cultural Studies  inclou una ressenya del llibre El periodismo volátil. ¿Cómo atrapar la información política que se nos escapa?, escrit per la investigadora de Comress-Incom UAB Nereida Carrillo. La revista científica revisa l’obra tot coincidint amb el primer aniversari de la seva publicació per part de UOC editorial. L’obra va ser el segon llibre de la col·lecció That’s entertainment, que va encetar una altra obra de Comress, Infoentretenimiento. El formato imparable de la era del espectáculo (Ferré Pavia, ed., 2013).

En la ressenya la doctora Cristina Perales destaca el concepte de periodisme volàtil que s’explica a l’obra: “The economic and political crises and the characteristics of the communication industry –obsolete business model crisis and a lack of connection with society today- led the media to remain superficial. It is what Carrillo called ‘volatile journalism’ or what is explained as the sum of anecdotes, a practice marked by infotainment where rumours and dramatic and incisive language become increasingly profitable”.

CJCCSEl text de Perales, que repassa les principals parts en què s’estructura l’obra i l’anàlisi que conté sobre la hibridació de l’entreteniment i la informació política, també remarca els perills i les conseqüències devastadores d’aquest model imperant: “Carrillo concludes that the infotainment model contributes to alienate citizens from the political scene and she alerts one to the idea of there being no fully democratic system without the blending of three elements: society, journalism and political practice.”

L’obra també es pot adquirir en el format de llibre digital. El Catalan Journal of Communication & Cultural Studies l’edita a Bristol Intellect i està indexat a Scopus des de 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s